Tájékoztató nappali képzésben továbbtanulást tervezőknek

Várunk mindenkit, aki szeretne többet tudni a társadalomról, fontosnak tartja a civilek társadalmi szerepét. Aki gyakorlatorientált képzésben szeretne részt venni, fejleszteni szeretné kritikai gondolkodását és mindehhez inspiráló közegre vágyik.

KEDVES Ifjú Kolléga!

 

Szeretnénk a figyelmedbe ajánlani az Szegedi Tudományegyetem JGYPK Közösségi és civil tanulmányok MA szakját.

Az egyetemi végzettséget adó szak a nappali mellett, levelező képzésben is indul.

A diplomában szereplő mesterszakos egyetemi végzettség: okleveles közösségi és civil fejlesztő szakember.

A szeptemberben induló képzésekre az általános jelentkezés időszaka: 2021. december 21. és 2022. február 15. között van.

 

KIKNEK AJÁNLJUK A SZAKOT?

A nappali tagozaton végző MA szinten a társadalomtudományok területén továbbtanulást tervező hallgatóknak nappali és levelező formában

  • Várjuk képzésünkre mindazokat, akik érdeklődnek a társadalmi kérdések iránt, fontosnak tartják az alulról építkező társadalmi önszerveződést, a cselekvő állampolgári mentalitáskultúra fejlesztését, beleszólási igényük van az életünket érintő döntések meghozatalába, vagy esetleg maguk is megtapasztalták már a civil lét, az önkéntesség közösségi élményét, többet szeretnének tudni a civil világról, tervezik bekapcsolódásukat a közösségi munkába.
  • Akik professzionális tudást szeretnének szerezni olyan, a munkaerő-piacon sokfelé hasznosítható területen, mint a vezetési ismeretek, a közösségszervezés, a tréneri munka, a közösségi marketing, vagy a pályázatírás és management.
  • Akiknek terveikben szerepel a PhD fokozat megszerzése

Tanszékünknek már több egykori hallgatója szerzett doktori fokozatot. A Közösségi és civil tanulmányok mesterszintű diploma megszerzése után lehetőség nyílik doktori fokozatszerzésre  a Szociológia Doktori Iskolában, az Interdiszciplináris Bölcsészet- és Társadalomtudományi Doktori Iskolában, és a Humán Tudományok Doktori Iskolában.

 

BELÉPÉSI FELTÉTEL:

A bölcsészettudomány, a társadalomtudomány, a tanár- és pedagógusképzés, a gazdaságtudományok, a jogi képzési terület alapképzési szakjai, az államtudományi képzési területről, az igazgatás szervező, a közigazgatás szervező, a nemzetközi igazgatási alapképzési szak, valamint az ezeknek megfelelő, főiskolai szintű szakok. Jelentkezhetnek továbbá mindazok, akik korábbi bármely alap, mester, vagy főiskolai szakon legalább 15 bölcsész és társadalomtudományi kredittel rendelkeznek, avagy korábbi tantárgyaik közül e területekről beszámíthatóak.

 

Ha érdekel mit lehet a szakon tanulni:

https://socialstudies.hu/informaciok-felvetelizoknek/

Ha érdekel milyen a hangulat nálunk:

https://www.youtube.com/watch?v=9WlLo45gXEo

Ha érdekel hallgatóink véleménye:

Szabó Adrienne nappali tagozatos hallgató:

https://www.youtube.com/watch?v=lVIYonv0SCQ&t=7s

Deák Judit levelező tagozatos hallgató:

https://www.youtube.com/watch?v=TM53idQCEe4&t=6s

Ha érdekel mi történt nálunk az elmúlt félévben: www.socialstudies.hu

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ KÉRHETŐ:

Kiss Mária Rita tanszékvezető-helyettes kiss.maria.rita@szte.hu, Jancsák Csaba tanszékvezető jancsak.csaba@szte.hu  vagy info.jgypk@szte.hu

Barátsággal várjuk felmerülő kérdéseid és tisztelettel kérjük, hogy ismerőseid is tájékoztasd erről a lehetőségről! Üdvözlettel:

Dr. habil. Jancsák Csaba PhD

tanszékvezető

Szegedi Tudományegyetem JGYPK

Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék www.socialstudies.hu

Vissza a hírekhez
Top crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram