Mi is ott voltunk az Ágota jótékonysági futáson

2024. 04. 14. Az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék és a Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpont csapata is csatlakozott az „Ágota Futás- Fuss értük Szegeden” kezdeményezéshez.

2024. április 14-én a Szegedi Tudományegyetem, a Gál Ferenc Főiskola és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal szervezésében rendezték meg az "Ágota Futás- Fuss értük Szegeden"  jótékonysági futóversenyt. A kezdeményezés – amellett, hogy népszerűsítette az egészséges életmódot – sikeresen hívta fel a figyelmet az állami gondoskodásban élő gyermekek támogatására és a társadalmi szolidaritás fontosságára. A kiválóan megszervezett rendezvényen több mint 1500-an vettek részt, így a nevezési díjakból 12 millió forint gyűlt össze a veszélyeztetett fiatalok helyzetét célul kitűző Ágota Alapítvány számára. A Szegedre frissen érkező BYD autógyár 5 millió forinttal járult hozzá a jótékonysági célhoz.

Előtte

9 fős csapatunk többsége a 3 kilométeres távra nevezett, profi futónk Simon Róbert viszont az Újszegedre is átnyúló 6 kilométeres távon versenyzett és az igen erős mezőnyben 3. helyezést ért el, amihez ezúton is őszintén gratulálunk. Bár néhányan közülünk csak sétálva tudták megtenni a vállalt távot, számukra is ugyanolyan felemelő érzés volt átélni egy közös célért tenni akaró ekkora közösséghez tartozás élményét.

Utána

Köszönjük a lehetőséget és a szervezők magas színvonalú munkáját!

Vissza a hírekhez
Top crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram