Diákköri előadások a Kutatók Éjszakáján

A kutatók éjszakája eseménysorozatot 2023. évben szeptember 29-én rendezték meg, hazánk egyetemein. Az eseményen két hallgatónk tartott kutatásuk első eredményeit bemutató előadást.

Az SZTE Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék, a JGYPK tudományos pályázata által támogatott műhelybeszélgetésén részt vevők a hallgatók által folytatott empirikus kutatások módszertanának és eredményeinek bemutatása mellett a kutató hallgatók tudományos érdeklődésébe, célkitűzéseibe és szerepmegvalósításába is betekintést kaptak.

 

Az első előadás Kovács-Jerney Ádám Vélemény analízis paraméterek vizsgálata a machiavellizmus, az időperspektíva, és a munkafüggőség tekintetében című prezentációja volt.

Ezt követte Antal Éva Eső Alulról építkező grassroots önkéntesség motivációvizsgálata 2015 júniusa és 2016 januárja között az európai menekülthullám kapcsán című előadása.

Az előadásokat Kiss Mária Rita moderátori vezetésével szakmai vita zárta, melyet a tanárnő e szavakkal összegzett „a vendégek kritikus támogató hozzászólásai komoly adalékokkal szolgálnak a hallgatók kutatómunkája  továbbfejlesztéséhez, pályájuk formálódásához”.

Vissza a hírekhez
Top crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram