Tájékoztató levelező képzést tervezőknek

Várjuk mindazokat, akiket érdekelnek a társadalmi kérdések, fontosnak tartják a civilek közéleti szerepvállalását, esetleg maguk is civil szervezetek munkatársai, önkéntesei. Akik munkahelyi elfoglaltságuk mellett is teljesíthető rugalmas képzést keresnek.

 KEDVES KOLLÉGA!

 

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani az Szegedi Tudományegyetem JGYPK Közösségi és civil tanulmányok MA szakját.

Az egyetemi végzettséget adó szak a nappali mellett, levelező képzésben is indul.

A diplomában szereplő mesterszakos egyetemi végzettség: okleveles közösségi és civil fejlesztő szakember.

A szeptemberben induló képzésekre az általános jelentkezés időszaka: 2021. december 21. és 2022. február 15. között van.

 

KIKNEK AJÁNLJUK A SZAKOT?

A nappali tagozaton továbbtanulók mellett a felnőttképzés keretei között, levelező képzési formát választóknak

A szaktanszék – igazodva a levelező képzési formát választó hallgatók főállású munkahelyeiből következő lehetőségekhez – rugalmas képzési megoldásokat alkalmaz. A félévkezdő személyes találkozás után az elméleti órákat online formában tartjuk, csak a gyakorlatok igényelnek személyes jelenlétet.

  • Civil szervezetek vezetőinek és munkatársainak

A civil szektor szereplőinek a korábbi években tapasztalt érdeklődése szakunk levelező képzési formája iránt igazolta: tényleges igény mutatkozik a területen szerzett államilag elismert mesterszintű diploma megszerzésére. A képzés során a civil szektorban dolgozók gyakorlati tudását elismerjük, beszámítjuk és továbbfejlesztjük.  Hallgatóink új ismeretekkel frissíthetik fel szervezeteik professzionális működtetéséhez szükséges tudásukat olyan fontos területeken, mint például a vezetési ismeretek, a közösségszervezés, a civil szervezetek gazdálkodása, a közösségi marketing, vagy a pályázatírás és management.

  • Mindazoknak, akik – bár nem a civil szektorban dolgoznak – de korábbi végzettségük mellé újabb diploma megszerzését tervezik társadalomtudományi területen

Akik felismerték a XXI. században az élethosszig tartó tanulás jelentőségét és a belőle fakadó új munkaerő-piaci lehetőségeket. Szívesen foglalkoznak társadalmi kérdésekkel, fontosnak tekintik a cselekvőkéses tudást, esetleg maguk is inspirációt éreznek a közösségi munkára, a civil szervezetek programjaiba és működtetésébe való bekapcsolódásra.

  • Akiknek terveikben szerepel a PhD fokozat megszerzése

Tanszékünknek már több egykori hallgatója szerzett doktori fokozatot. A Közösségi és civil tanulmányok mesterszintű diploma megszerzése után lehetőség nyílik  doktori fokozatszerzésre   a Szociológia Doktori Iskolában, az Interdiszciplináris Bölcsészet- és Társadalomtudományi Doktori Iskolában és a Humán Tudományok Doktori Iskolában.

 

BELÉPÉSI FELTÉTEL:

A bölcsészettudomány, a társadalomtudomány, a tanár- és pedagógusképzés, a gazdaságtudományok, a jogi képzési terület alapképzési szakjai, az államtudományi képzési területről az igazgatás szervező, a közigazgatás szervező, a nemzetközi igazgatási alapképzési szak, valamint az ezeknek megfelelő, főiskolai szintű szakok. Jelentkezhetnek továbbá mindazok, akik korábbi bármely alap, mester, vagy főiskolai szakon legalább 15 bölcsész és társadalomtudományi kredittel rendelkeznek, avagy korábbi tantárgyaik közül e területekről beszámíthatóak.

 

Ha érdekli mit lehet a szakon tanulni:

https://socialstudies.hu/informaciok-felvetelizoknek/

Ha érdekli milyen a hangulat nálunk:

https://www.youtube.com/watch?v=9WlLo45gXEo

Ha érdekli hallgatóink véleménye:

Szabó Adrienne nappali tagozatos hallgató:

https://www.youtube.com/watch?v=lVIYonv0SCQ&t=7s

Deák Judit levelező tagozatos hallgató:

https://www.youtube.com/watch?v=TM53idQCEe4&t=6s

Ha érdekli mi történt nálunk az elmúlt félévben: www.socialstudies.hu

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ KÉRHETŐ:

Kiss Mária Rita tanszékvezető-helyettes kiss.maria.rita@szte.hu

Dr. habil Jancsák Csaba tanszékvezető jancsak.csaba@szte.hu

vagy info.jgypk@szte.hu

Barátsággal várjuk felmerülő kérdéseit és tisztelettel kérjük, hogy kollégáit is tájékoztassa erről a lehetőségről!

Üdvözlettel:

Dr. habil. Jancsák Csaba PhD

tanszékvezető

Szegedi Tudományegyetem JGYPK

Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék

www.socialstudies.hu

 

 

 

Vissza a hírekhez
Top crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram