Civil értékekről a Szegedi Tudományegyetemen

A civil szervezetek állami támogatása és a Civil Központok hálózata címmel tartott előadást Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára október 4-én a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Az államtitkár előadása része volt az egyetemen e félévtől indult „A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon” című képzésnek, melyről még márciusban állapodtak meg a Miniszterelnökség és az SZTE szakemberei. „A vendégelőadók közreműködésével zajló kurzus célja, hogy felhívjuk a hallgatók figyelmét a civil szervezetek által hordozott értékekre, értékteremtő folyamatokra, de ugyanakkor az is cél, hogy a civil szervezetek létrehozásának és működtetésének módozatait is bemutassuk, támogatva ezzel az aktív hallgatók civil szférában való szerepvállalását. A kurzus további célja a praktikus ismeretek nyújtásán felül a civil aktivitások népszerűsítése, az állampolgári mentalitáskultúra kompetenciáinak fejlesztése, enkulturáció és értékszocializáció. – mondta el Jancsák Csaba egyetemi docens tantárgyfelelős, az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék vezetője.

 

 

A koncepció része, hogy minden alkalommal két előadást hallhatnak a résztvevők, az egyik előadó állami tisztviselő, őt követi egy civil szakember előadása. Ez alkalommal a második előadó Gottgeisl Rita könyvvizsgáló, adótanácsadó volt.” Október 18-án dr. Téglásy Pál, a Karitatív Tanács és a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács titkára és dr. Nagy Gábor Dániel egyetemi docens, november 8-án pedig Deli Daniella az Energiaügyi Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára és Bódi Balázs az Ökopresszó Alapítvány kurátora lesz a vendég.

Vissza a hírekhez
Top crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram